Skip to main content

Bedwantsen zijn minder gevoelig voor gif na bloedmaaltijd

januari 30, 2016

BedwantsenEr zijn inmiddels veel studies en onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van bestrijdingsmiddelen op bedwantsen.
Echter is er nu een veelbelovend onderzoek gedaan. Vorige onderzoeken die gedaan werden, moesten de bedwantsen blootgesteld worden aan diverse insecticiden en wordt de mortaliteit gemeten aan de hand van het aantal sterfgevallen.
Maar geen van die onderzoeken stelde de bedwantsen in staat om een bloedmaaltijd tot zich te nemen.

Bedwantsen overleven makkelijker na het eten van een bloedmaaltijd

Onderzoekers van de Rutgers University hebben onderzocht en ontdekt dat bedwantsen een grotere overlevingskans hebben als ze na een behandeling met insecticiden de kans krijgen om een bloedmaaltijd tot zich te nemen, of het duurder langer voordat ze stierven wanneer ze de kans kregen om bloed tot zich te nemen.

“Onze resultaten wijzen uit dat een bloedmaaltijd de levensverwachting van bedwantsen verhoogt na een behandeling met insecticiden”
Stekende insecten bedwants

In een onderzoek behandelden de onderzoekers de bedwantsen met een insecticide en was de mortaliteit 94%.
Maar bedwantsen die ze behandelden met een insecticide en vervolgens bloed konden drinken, hadden een mortaliteit van 4% na 11 dagen.
Dit verschil is belangrijk omdat bedwantsen in een laboratorium meestal, wel gemonitord worden na een behandeling met gif, maar geen bloedmaaltijd krijgen.
Echter in de praktijk worden (hotel) kamers meestal dezelfde avond weer bezet met gasten zodat bedwantsen bloed tot zich kunnen nemen.
Als daardoor de mortaliteit verminderd en het langer duurt voordat ze dood zijn, dan kunnen ze zich ook opnieuw vermenigvuldigen
Veel insecticiden hebben het label: “effectief tegen bedwantsen” maar in de praktijk blijkt dit dus niet zo te zijn omdat de test in het laboratorium niet is uitgevoerd volgens praktijksituaties zei
Dr. Narinderpal Singh, één van de onderzoekers.
Daarom is het altijd belangrijk dat laboratorium onderzoeken worden uitgevoerd in condities die gelijk zijn aan de praktijk.

Een enzym maakt de bedwantsen minder gevoelig voor gif

De onderzoekers vermoeden dat een bloedmaaltijd het detoxificatie enzym stimuleert.
Dit enzym is verantwoordelijk voor het opbouwen van resistentie. Hierdoor is de kans dus groter dat er meer bedwantsen overleven nadat ze een bloedmaaltijd hebben genoten.
Een combinatie van bestrijden en monitoren is dus sterk aan te bevelen!Bedwants

Bedwansten bestrijden met Stoom

Naar aanleding van deze onderzoeksresultaten is Mega-Des begonnen me thet bestrijden van bedwantsen met behulp van stoom.
Lees hier hoe dat in zijn werk gaat!

Heeft u problemen met bedwantsen?

Heeft u overlast of hinder van bedwantsen of andere plaagdieren?
Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!

Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoon, mail of middels ons contactformulier.
mega-des logo

Telefoon: 0320-286900
Email: info@megades.nl


In onze webshop